Şacalul, prezentul şi viitorul

Visul viermelui este să-i crească aripi. Dar nu pentru că el, viermele, ar tinde spre înalt, ci pentru că el, viermele, ar vrea să ne spurce şi aerul şi lumina şi cerul.

Visul javrei este să aibă pedigree şi să-i atarne de gât un bănuţ pe care să scrie câine de rasă ocrotit. Dar nu pentru că ea, javra, ar tinde spre puritate şi nobleţe, ci pentru că ea, javra, vrea să scape măcar în vis de condiţia maidanezului şi de groaza de laţul hingherului.

Dau zilnic peste indivizi şi vierme şi javră în funcţii înalte şi demnităţi publice cu rezonanţă, nutrind continuu vise de mărire.  Ar trebui să li se instituie un control medical, în primul rând neuropsihiatric. În acest fel poate că viaţa ne-ar fi scutită de tot felul de personaje plasate între penibil şi hilar. Şi în tot cazul, am fi scăpaţi de viermi şi javre.

Dar nu testele la care ar fi supuşi cei cărora arivismul şi combinaţiile de culise le încredintează destinul unei naţii formează acum obiect de discuţie.

Problema stringentă este că indivizii vierme-javră au devenit între timp şacali. Iar şacalii aceştia, născuţi din combinatia dintre vierme şi javră, infestează prezentul şi ne adulmecă viitorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *