Patruzeci și opt la sută

Motto:

„Nu întrebaţi ce poate să facă ţara pentru voi, întrebaţi-vă ce puteţi face voi pentru ţară.”

J.F. Kennedy

 

De fapt, 48,28%. Iar în dreptul cifrei, numele meu. Aşa apare, nu este vorba de vanitate, de un orgoliu deşănţat şi desuet, sondajul privind stabilirea celui mai competent ministru de interne, la 22 de ani de la plecarea mea din fruntea acelui minister. Al doilea menţionat a primit 13,79%, al treilea 9,20%, restul, vorba unui comentator, nu contează. Nu prezint acest rezultat îmboldit de trufie. Nici nu aş fi avut habar de el dacă nu mi l-ar fi arătat, mai zilele trecute, unul dintre copiii mei pe pagina de internet. O lecţie simplă de viaţă, pe care am învăţat-o şi ar trebui să o înţeleagă şi cei care leagă şi dezleagă destinul unei naţiuni.

Desigur, pe sondaj se va putea interveni şi modifica cifrele.  Nemulţumeşte grav şi de neacceptat Puterea, de orice culoare ar fi, când un independent primeşte atâtea sufragii, deşi mulţi l-ar fi dorit îngropat în uitare. N-ar fi prima josnicie de care sunt capabili cei ahtiaţi de putere. Mi s-a şters numele de pe hotărârea de guvern afişată un timp la intrarea în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, una dintre cele mai importante realizări ale mandatului meu la Interne. Am fost împiedicat să particip, după ce fusesem invitat, la festivităţile destinate sărbătoririi unei arme dragi inimii mele, pe care am redat-o României.

În ultimile zile, un întreg mecanism este pus în mişcare pentru ca oamenii să nu mai vină la lansările mele de carte, destinate redării adevărului despre evenimentele din decembrie 1989. Sunt întâlniri cu un puternic impact care stârnesc o dezbatere vie despre realitatea românească şi unde, invariabil, se naşte şi întrebarea de ce nu mă hotărăsc să candidez la Preşedinţia României.

Cred că este firesc ca oamenii să fie frământaţi de problemele lor care sunt şi problemele ţării şi să caute soluţii iar răspunsurile mele la toate acestea trebuie atent cumpănite.

Ei bine, cu „Fă!” şi „Fă e mă-ta!”, se pare cele mai noi forme de exprimare a polilor care îşi dispută puterea în România, nu o să reuşească nimeni să convingă.

Explicaţia celor 48,28% este mult mai simplă şi la îndemâna oricui: este cale lungă de la incendiarele şi pietrele pe care le-am îndurat, cum am crezut că era firesc, în vârtejul evenimentelor, împreună cu oamenii pe care îi conduceam, până la umilinţa la care sunt supuşi aceeaşi oameni când plimbă, înglodaţi în noroaie, bărcile în care se lăfăie, aroganţi şi suficienţi, crezând într-un câştig electoral de imagine, mai marii zilei, în văzul unor români disperaţi şi ameninţaţi de puhoaie!

Impostura, oricâte titluri, sinecuri, grade şi averi nemeritate ar aduna, nu produce în schimb simpatii şi recunoaştere remanentă în timp. Pentru că, aşa cum spunea Garabet Ibrăileanu, Timpul nu trece niciodată, noi trecem prin Timp, important este ceea ce rămâne în urma noastră.

 

Doru Viorel Ursu

3 thoughts on “Patruzeci și opt la sută

 • 27 aprilie 2014 at 13:50
  Permalink

  Se falsifica istoria in continuare si asa va fi pana cand romanii
  vor lua atitudine.
  Anumite pesoane,se fac uitate,tocmai sa nu ai elemente de comparatie.
  De ce sa le mai aduci in prim plan,ca sa improspatezi memoria romanilor.
  Asa s-a impamantenit la noi,din vremurile comuniste.
  Asa penibil au fost imaginile si vorbele lui,ca m-a umplut de scarba.
  Ce era in imagini,simboliza inca o data,ca,porcii se balacesc in noroaie,chiar daca se incerca sa-i ti curati.
  Naravul din fire nu are lecuire.

  Reply
 • 15 septembrie 2014 at 22:12
  Permalink

  AM VAZUT MOTTO -UL DUMNEAVOASTRA!CINE SA FACA SI ANUME CATE PERSOANA SA AJUTE ACEASTA TARA !???CANT TOTUL ESTE PE „””FURAT””SI INSELATORIE!SCUZATI DAR ASA ESTE SI ADEVARUL VA FI CA „”UNDELEMNU””O EXPRESIE ARHAICA!VA MULTUMESC CU STIMA!

  Reply
 • 11 ianuarie 2015 at 20:13
  Permalink

  Ma uit la aparitiile dvs.la TV ca la urs.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *