Finita la commedia

„Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu, mântuire, spovedanie, iertare, izbăvire, împărăţia Celui de Sus, Raiul, Iadul sunt aici” etc, etc…

Delir mistic la Robert Turcescu?

Această cacealma, glumă sinistră sau escrocherie politică de prost gust, nici nu ştiu cum să-i spun, a luat sfârşit în mod lamentabil după ce a făcut valuri aproape trei săptămâni.

Nu trebuie să ne limităm doar la sentimentele de dezgust sau lehamite care-i încearcă pe cei mai mulţi dintre noi. Eu o privesc ca pe o necesară probă de caracter, ca pe o sită care să cearnă şi discearnă valorile, care să separe grâul de neghină şi pe cei adevăraţi de impostori. Este nevoie să aflăm unde şi cine suntem şi la ce ne putem aştepta într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat. Cu ce trupă vom defila.

Pentru că prezentul este sumbru iar ironia sau compasiunea cu care avem toate şansele să fim trataţi şi în continuare de cei care ne privesc şi ne evaluează câte parale facem trebuie să înceteze.

Să ameţeşti zile în şir o ţară întreagă, care se cam complace să se lase ameţită, cu un prăpădit de livret militar prezentat ca mare document strict secret, ţine de tupeu dar şi de manipularea prin orice metodă, oricât de imundă, a unei populaţii vlăguite, decepţionate şi din ce în ce mai pasive.

Emisiuni peste emisiuni, televiziuni inundate de comentarii caraghioase şi aberante, oameni ce se doresc importanţi dându-şi cu părerea, un imens scandal găunos, penibil şi inutil. Mi-l amintesc mereu pe Petre Ţuţea, un fel de Socrate al românilor, mărturisinu-şi regretul că nu a scris o lucrare de doctorat cu titlul „Aflarea în treabă ca metodă de lucru la români”.

Aşa cum era firesc, serviciile secrete şi Parchetul General şi-au văzut de treabă şi nu s-au lăsat antrenate în prea multe comunicate şi dezminţiri care nu-şi aveau rostul. Mult zgomot pentru nimic, ne povăţuieşte marele Will, titanul din Stratford – upon – Avon. Mai pe româneşte, apă de ploaie.

Doru Viorel Ursu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *