Câinele de la măcelărie

Emoţii inutile pentru aceia care ar fi crezut fie şi o iotă din scornelile lui Victor Ponta despre demisie, după înfrângerea ruşinoasă în faţa lui Johannis.

Să ai tupeul şi aroganţa de a umple un stadion imens de ziua ta, pentru propria ta glorie schiloadă, să arunci pe apa Sâmbetei milioane şi milioane de euro cărora doar doamna Kövesi le va lămuri sursa şi garanţiile şi să eşuezi lamentabil, este o contraperformanţă pe care o demisie, niciodată gândită cu adevărat, nu o poate spăla.

O minciună ca atâtea altele, spusă cu acelaşi aer aparent inocent, până la senzaţia de infantilism. Cui ar rămâne cohortele pretoriene îmbuibate, înfumurate şi impertinente, iluzoria primă doamnă şi tata socru?

Nu poţi să-ţi dai o demisie din onoare atunci când onoare nu există. Şi la ce bun să demisionezi, când ai fost demis deja de semenii tăi, în orele nesfârşite petrecute în frig şi umilinţă, sub privirile uluite ale cetăţenilor marilor oraşe europene?

Mi-e teamă însă că există un pericol care nu dispare doar prin dezgolirea celor care au pierdut lamentabil şi spoiesc gardul măcelăriei, jalnică încercarea de a mai umbla cu cioara vopsită. Au fost înlăturaţi fără echivoc, de istorie şi de români, oriunde s-au aflat, chiar dacă lacheii mai încearcă să pună batista pe ţambal pe la televiziunile partizane, căzute în ridicol şi cu iz de apropiat faliment.

Mulţi dintre „analişti”, fie ei moderatori, politologi, sociologi, tăietori de frunză la câini şi aflători în treabă, vor încerca să-şi schimbe stăpânii, dar cine să aibă nevoie de astfel de hahalere? Dintre atâţia atotştiutori umflaţi precum broscoiul din fabulă şi suficienţi până la dezgust, niciunul, nici măcar unul, nu a prevăzut dezastrul, prăpastia care se căsca hâdă între ei şi valul popular, până şi în ultimile clipe dinaintea prăbuşirii.

Primejdia pe care o resimt vine de la cei care îşi atribuie tot mai mult meritele unei victorii în care ei înşişi n-au crezut, mai ales că tot ei au fost autorii demolării, nu e mult de atunci, care a făcut loc la Putere celor acum, la rândul lor, demolaţi.

Are Johannis oamenii necesari pentru „altfel-ul” şi „altceva-ul” anunţate? Privind în jurul lui mi-e teamă că în lumea politică e singur, tare singur. Nu-i rămâne decât să rămână strâns lipit de autorii miracolului care l-au ales să fie Preşedintele românilor, să fie al lor cum şi ei s-au dovedit a fi ai lui.

Doru Viorel Ursu

One thought on “Câinele de la măcelărie

 • 13 februarie 2016 at 2:58
  Permalink

  Domnule Doru Viorel Ursu,
  Sanatate! Eu cred ca esti colegul meu de liceu,din „A”. Eu eram in „B”.La un tirg de carte,intr-o carte a M.i. scria ca ai facut alt liceu.
  Vreau sa te intreb:Daca cineva ti-ar fi cerut demisia,ce ai fi raspuns acelei persoane?
  Pe 21 ianuarie am cerut demisia Ministrului de Interne pentru ca tolereaza bataia de joc a unor politisti fata de cetateni. Pina acum nu am primit nici un raspuns.
  De 7 ani cei 2 baieti,de 21 si 28 ani”zdrangane „la chitara electrica si bat toba,toata ziua si noaptea,citeodata cu o pauza de 2 ore de la orele 3.De mai bine de un an au pus o instalatie care produce o”tiuiala” care se transmite prin boxe, mai ales deasupra camerei in care dorm,nelasindu-ma sa dorm,dar nici macar sa stau in camera. Timp de 2 luni n-am dormit 2,5,max.3 ore/zi. Ani la rind Politia mi-a raspuns ca vecinii nu au toba si nici chitara electrica.Abia in toamna trecuta ,Politia mi-a raspuns ca aspectele semnalate nu au amploarea si gravitatea semnalate de mine si nici caracter penal sau contraventional. Am trimis petitii si la M.I. Pe 22 ianuarie a.c.Politia Locala mi-a transmis ca in urma verificarilor(preanuntate,i-am auzit cum au strins boxele de cel putin 3 ori !) ca cei 2 baieti au propiile domicilii,de mai multi ani,fapt pentru care nu pot tulbura linistea la adresa mentionata !
  In 2008,in dimineata zilei cind au facut controlul(s-au oferit vecinii!)am auzit cum au tirit toba de pe balcon in sufragerie,iar la plecare,vecina i-a spus unuia din baieti,ca,atunci cind vor veni politistii sa le spuna ca nu au voie sa controleze in sufragerie,care este incuiata.Peste 2ore ni s-a comunicat ca insasi seful sectiei II Politie a facut controlul si ca vecinii nu au nici toba,nici chitara electrica.Cutia chitarei se vedea pe balcon;din strada.
  Alt exemplu,care in acelasi timp m-a mihnit si infuriat:in urma unui apel la112,unul din politisti a auzit zgomotul”ciudat”facut de chitara electrica de pe balcon si „tiuiala”asurzitoare,cu atmosfera de haos,la propiu din camera mea.Mai tirziu,am aflat ca de fapt,pina jos,celalalt politist l-a convins pe primul ca de fapt era un motor de afara.Ca sa supravietuim zgomotului stam cu geamurile si usa de la balcon blocate iar peretii exteriori i-am captusit cu saltele,diverse materiale care care retin zgomotul iar in camera in care stau am improvizat un plafon cu perne,paturi,s.a.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *