„Ajutor, nu mai rezist!”

M-am gândit de nenumărate ori la cele din urmă clipe ale îngerului sfâşiat de câini, în Capitala domnului Oprescu. Gândul la soarta lui tragică, cutremurătoare şi aproape îngropată în uitare, m-a marcat pentru tot restul vieţii.

Unii cârcotaşi comentează că pe domnul primar general şi pe colegii dumisale i-ar fi durut exact în … o clipă, nu înţeleg această expresie a românilor, acolo durerile pot fi atroce, corect ar fi să se spună că nici acolo nu i-a durut, cu toate lacrimile de crocodil vărsate. Şi-au văzut în continuare de ale lor, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ionuţ o fi ţipat după ajutor, cu sângele ţâşnind prin găurile căscate hâd în trupul plăpând de colţii bestiilor dezlănţuite asupra micuţului lipsit de apărare? O fi implorat ajutorul celor mari, cu ochii măriţi de groază, sau o fi întins mânuţele zâmbind spre fiarele asmuţite, crezând că vin să se joace cu el?

În cazul lui, duduia de la Interne nu ne-a comunicat câte minute a rezistat în stare conştientă şi câte în stare de leşin, în timp ce era hăpăit de haită. În schimb, a făcut calcule cinice şi mincinoase, pentru a-şi scuza stăpânul, despre înfiorătorul sfârşit al pilotului de elicopter, mort împreună cu toţi membrii echipajului, sub ochii noştri, strigând disperat după un ajutor care nu avea să mai vină. Sub stele cerului şi legii morale care-l dominau pe Kant. La doi paşi de stelele adunate pe atâţia epoleţi, fără nicio lege morală.

Şi nimeni nu dă socoteală şi văd cum se pune batista pe ţambal şi ne rămân la datorie doar pădurarii şi pescarii. Iar vinovaţii se gândesc în ce staţiuni helvete să-şi petreacă Sărbătorule de Iarnă.

Îmi vine să strig şi eu „Ajutor, nu mai rezist!”

 

 

 

Doru Viorel Ursu

2 thoughts on “„Ajutor, nu mai rezist!”

 • 30 decembrie 2014 at 20:00
  Permalink

  referitor la ProcesA3-scuze pentru postare la comentarii

  La intrebarea dvs referitoare la ritual va fi o tacere lunga deoarece suntem pe rol. Felicitari pentru straduinta dumneavoastra de a sublinia GigaCenzura presei, justitiei parlamentului si chiar a institutiei prezidentiale din teritoriile romanesti. Retinem ca 2015 are un plan de rationalizare pentru primul an de razboi iar ordinul 109/2003 prevede o rationalizare cumplita pentru romani. Poate este relevant pentru aparare. 2014.12.30 ora 20:00

  Reply
 • 30 decembrie 2014 at 21:08
  Permalink

  o intrebare… pentru Serbanescu
  Cati bani au disparut din romania in 25 de ani?
  a afirmat-o la comisia rosia montana

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *